Wie zijn wij

HvSD is een jonge lokale partij met een groen en sociaal hart voor ons mooie Schouwen-Duiveland. Hart voor Schouwen-Duiveland is in 2018 opgericht door Jet van Gent. Onze partij zet zich in voor mens, dier, natuur en milieu, en luistert naar de wensen van onze inwoners en gasten.

Klimaat, natuur en milieu staan bij ons hoog op de lijst. We realiseren ons dat er veel moet veranderen willen we de klimaatdoelstellingen halen en de biodiversiteit op ons eiland verhogen. We willen dit graag doen in samenwerking met de inwoners, boeren en ondernemers, waarbij de overheid voor het grootste deel de verantwoordelijkheid draagt. Lees ook onze Beginselverklaring en onze Speerpunten.

Om uit te kunnen groeien tot een brede volkspartij zijn we op zoek naar gelijkgestemden. Mensen met een warm hart voor de medemens, met liefde voor de natuur en een kritische kijk op klimaat en milieu. Ons partijprogramma is niet in beton gegoten, we willen graag sparren met deskundigen en mensen uit het werkveld om te bekijken welke idealen haalbaar zijn. We staan open voor andere en nieuwe ideeën die een bijdrage kunnen geven aan de leefbaarheid binnen onze mooie gemeente.

Vind jij het belangrijk om je in te zetten voor de verbetering van je eigen leefomgeving? Misschien is de lokale politiek dan wel iets voor jou! Lees verder…